Search
Close this search box.

Me 4 Mars 2019 u mbajt nje takim I perfaqesuesve te prodhuesve te molles Korce me Ministrin e Bujqesise dhe Zhvillimit Rural Z. ÇUCI. Takimi fokusohej mbi tregun e molles, pasi situata e tregut te molles ne Korce e me gjere eshte alarmante. Aktualisht rreth 60% e prodhimit ne frigorifere apo 12 000 ton jane ne ditet e fundit te rruajtjes dhe prodhuesit njekohesisht frigoriferiste riskojne te humbasin prodhimin e tyre por edhe te te tjereve. Ne fakt ky takim ishte I treti pas dy takimeve qe ADAD Malore ka iniciuar ne MBZHR ne 26 Shtator 2018 per ti paraprire tregut dhe ne 23 Janar 2019 per te prezantuar situaten e veshtire te tregut te molles dhe arsyet e kesaj veshtiresie. Nga ky takimin kemi angazhimin e Ministrit te Bujqesise per favorizim te tregut per mollen e vendit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *